A világ legnagyobb sasjai

A sasok ragadozó madarak, amelyek az erő, az erő és a kitartás szinonimája. Ezek olyan kegyes madarak, amelyeket nemzeti jelképként használnak számos országban, például az Egyesült Államokban és Japánban. A madárnegyedben a sasok megtalálhatók az élelmiszerlánc tetején. Az endemikus környezetekhez való alkalmazkodóképességük nagyon sikeres madárgá tették őket a zsákmányolás és a legszigorúbb környezeti feltételek miatt. Ezek az erősen felépített madarak vonzódtak a tudósok és kutatók érdeklődéséhez, akik egyedülálló adaptációikat és élőhelyeiket tanulmányozzák. Az alábbiakban bemutatjuk a világ legnagyobb sasjait a teljes hosszúság, szárnyszélesség és testtömeg tekintetében.

8. Martial Eagle, 193 cm (75, 8 hüvelyk)

A Martial sas egyike a leginkább lenyűgöző afrikai sasoknak és Afrikában a legnagyobb és legerősebb ragadozó madárnak. A harci sas súllyal 6, 6 kg, szárnyszélessége pedig több mint 6 méter hosszú. Sötétbarna felső részei és fehér hasa fekete csíkokkal. Nagyon erőteljes hangja van a zsákmány elszakadásának és megtartásának. Fogyasztása főként emlős, kis antilopok, házi kecskék, hyraxok és bárányok előkészítése. Különböző alkalmakkor a Martial eagle-t nagy madarak, mint például az európai gólya ragadta meg. Az élőhelye magában foglalja az afrikai szavanna és a tövis bokor régiókat a déli köpenyen. Az erdő szélén fészkel.

7. Harpy Eagle, 200 cm (78, 7 hüvelyk)

A hárfa sas egy erős ragadozó madár, és az egyik legnagyobb a világon. Hatalmas, erős talonokkal rendelkezik, amelyek összehasonlíthatók a medve karjaival, és a lábai olyan vastagok lehetnek, mint az emberi csukló. Legfeljebb 2 méteres szárnyszélességgel jó navigátor lehet Közép- és Dél-Amerikában. A hárfa sas a Panama nemzeti madara. Hosszú farok, széles és lekerekített szárnyak lehetővé teszik, hogy a hárfák a Dél-Amerika esőerdőire navigáljanak. Mint sok erdei erők, szárnyai jól illeszkednek az erdei lombkoronahoz és lehetővé teszik, hogy az ágakon átmenjen. A felnőtt hárfa sasnak fekete tollai vannak a fő testen és a szürke fejen és a nyakon. A közepes méretű arborealis emlősökre, mint pl.

6. Fülöp-sas, 220 cm (86, 6 hüvelyk)

A Fülöp-szigetek a legmagasabb és legerősebb sas. Ahogy a neve is sugallja, ez a Fülöp-szigetek esőerdőinek endémiája. Ez viszonylag ismeretlen madár, elsősorban egzotikus eredete és a kis vadon élő populáció miatt. Ez a sas jelenleg az élőhely-kizsákmányolás miatti kihalás veszélyével szembesül. A Fülöp-szigetek négy fő szigetéhez tartozik, mint például Luzon, Mindanao, Samar és Leyte. 82-33 páros pár van a Mindanao-szigeten, ahol a lakosság többsége megtalálható. Hosszú, barna tollai vannak a fején, amelyek lenyűgöző sörényszerű megjelenést alkotnak. A Fülöp-eagle, a nagy majomfogyasztó sas néven is ismert, 184-220 cm és 4, 5 kg-8 kg testtömegű szárnyszélességgel rendelkezik. 1995 júliusa óta a Fülöp-szigeteki sas a Fülöp-szigetek nemzeti állatává vált. Bár a legnagyobb sasnak számít, nem rendelkezik a leghosszabb szárnyszélességgel a vastag erdők és erdők élőhely-preferenciái miatt, amelyek korlátozott szárnyakkal rendelkeznek ahhoz, hogy a kondenzált terekben maximálisan manőverezzenek.

5. Arany Sas, 220 cm (7, 23 hüvelyk)

Az arany sas a legnépszerűbb nemzeti madár olyan országokban, mint Németország, Ausztria, Mexikó és Albánia. Nagyon gyakori az északi féltekén és a legelterjedtebb sasfajoknál. Észak-Amerikában ez a legerősebb ragadozó madár, amely gyors és erős. Sötétbarna színű, nyakuk és fejük körül aranybarna színű. A kis emlősök, mint a jackrabbits táplálkozik, és néha nagy emlősöket, például bárányokat, kecskéket és más háziállatokat támadhat meg. A szárnyszélessége 185-220 cm, súlya 3, 1 kg és 6, 2 kg között van. Az arany sas a nyílt országban található, természetes növényzettel, amely lehetővé teszi a zsákmányt a helyszínen. Azt is kedvelik a magasabb területeket, mint a hegyek, a folyóparti sziklák és a kanyonok. Jelenleg az Arany sas populáció stabilnak tűnik.

4. Ausztrál Wedge-Tailed Eagle, 230 cm (7, 55 hüvelyk)

Az ausztrál ékes sas a legnagyobb ragadozó madár Ausztráliában és Új-Guineában. Bunjil vagy Eaglehawk néven is ismert. Hosszú szárnyszélessége legfeljebb 2, 3 méter, a jellemző ék alakú farok. A lábakat a talpig fedik fel. Sötét csőr, fehér láb és sötétbarna színű a szem körül. A bunjil súlya 3, 2 és 5, 3 kg között van, a nőstények nehezebbek a férfiaknál. Ez a madár megtalálható a tengerparti régiókban és a hegyvidéki régiókban. Főleg a nyílt területeken, erdős és erdős tájokban található.

3. Fehérfarkú sas, 244 cm (96 hüvelyk)

A fehér farkas a legnagyobb európai sas és világos fehér farka, míg a test többi része szinte teljesen barna. Egy szembetűnő fej és csőr, amely előre nyúlik, majd szinte egy keselyű jellegű. A lábak, a lábak, a szemek és a csőr sárga. A szárnyszélessége 193-244 cm, hossza 74-92 cm. A fehér farkas az élőhelyek széles körében található, mint például az alföld és a víztestek közelében. Az emlősök, halak és madarak széles körében vadásznak és ragadnak. A hal a fő étrend, míg az emlősök, mint a róka, a juhi őzek rendszeres zsákmányként szerepelnek.

2. Steller Sea Eagle, 250 cm (98, 4 hüvelyk)

A Steller tengeri sas az egyik legnagyobb ragadozó madár az északkeleti Ázsia partvidékein, ahol fő ragadozója a halak és a tengeri madarak. Erőteljes és erősen épített madár, élénk kontrasztos színekkel. A legtöbb esetben fekete tollakkal vannak borítva, kivéve a vállrégió szárnyait és a sokkal világosabb lábakat és alsó testet. Ez egy ék alakú farok, amely hosszabb, mint a fehér farkú sas. A Steller test hossza 85 cm és 105 cm között mozog, míg a szárnyszélesség 1, 95 m és 2, 5 m között van. Világos sárga csőr és talonok.

1. Haast's Eagle, 300 cm (118 hüvelyk)

A Haast sas jelenleg egy kihalt faj, amely Új-Zéland déli szigetein élt. Ez volt a legnagyobb sas, hogy élt az idő alatt, és az ökoszisztémájában a legvadabb ragadozó. Szárnyai voltak, amelyek alkalmasak voltak a sűrű erdei növényzetben való csapkodásra és manőverezésre. A Haast sas sas repülés nélküli madarakon, mint például moa. Ez az óriás sas 17, 8 kg-os súlyú volt, szárnya 3 méter. A nagyméretű és a repülés nélküli madarak folyamatos csökkenése miatt az evolúció révén megközelítette a maximális méretkorlátot, és ez végső soron a kihalásához vezetett.