Fun Elephant Facts

Az elefántok a legérdekesebbek közé tartoznak. Népszerűek az ő elefántcsontból készült nagy fülük, törzseik és fogai miatt. Az elefántokról ismert, hogy a világ legnagyobb szárazföldi állatok! Fedezze fel az elefántokkal kapcsolatban további 10 érdekes tényt.

10. Mennyire súlyozza az elefánt?

Az elefántok súlya az elefánt típusától függ. Azok az afrikai elefántok, amelyek olyan magasak, mint 3-4 méter, súlyuk 4 000–7 500 kg. Másrészt az ázsiai elefántok 3000–6000 kg-ot mérnek, mivel viszonylag kisebbek, mint az afrikai elefántok. Egy újszülött elefánt baba akár 118 kg-ot is mérhet.

9. Várjon ... hogyan is mérik az elefántokat?

Az elefántokat mérlegelési skálával vagy adott képlettel mérhetjük. Vannak hordozható teherautó mérlegek, amelyek az elefántok mérésére használhatók. Másrészről, a súly képletének használatához meg kell mérni az elefánt egyik lábtábla kerületeit, a teste körüli terület hosszát az elülső lábak mögötti terület mérésével, majd az elefánt hosszának mérését. Miután a három figurát megadták, a következő képletet fogják használni: (11, 5 x kandallóméret) + (7, 55 x hossz) + (12, 5 x lapátméret) - 4016 = elefánt súlya.

8. Mennyi ideig élnek az elefántok?

Az elefántok élettartama általában 50 és 70 év között van. Azonban a legrégebbi elefánt élt 86 évig. Ez az elefánt egy ázsiai elefánt volt, Lin Wang.

7. Hol élnek az elefántok?

Az elefántok természetesen Afrikában és Ázsiában található erdőkben és szavanna-ban élnek. Néhányan azonban alkalmazkodtak az élethez a Namíb és a Szahara sivatagokban, valamint az állatkertekben.

6. Az elefántok veszélyeztetettek-e?

Az ázsiai elefántokat az IUCN vörös listája „veszélyeztetettnek” minősíti, míg az afrikai elefántok a „veszélyeztetett” fajok listája alá tartoznak. 2012-ben a becslések a teljes elefántpopulációt 440 000-re helyezték. Az elefántok azzal a fenyegetéssel szembesülnek, hogy az embereket vadászják, akik az elefántcsontok kereskedelmére törekednek. Az elefántcsontot évszázadok óta használják zongoraválasztók és biliárdgolyók készítésére más értéktárgyak között. A Világ Elefánt Napját minden évben augusztus 12-én ünneplik az elefánt megőrzéséről.

5. Van-e a női elefántok fogásai?

Az afrikai kontinensen lakó minden elefántnak van nősténye és anyja. Ázsiában azonban csak férfi elefántok vannak. A nőstény ázsiai elefántok 50% -ánál kisméretű fogkefék ismertek.

4. Hány csont van egy elefántcsontban?

Az elefánt törzse az orr és a felső ajkak fúziója. Nem csontokból áll. Azonban több mint 40 000 izomból áll, amelyek további 150 000 egységre oszlanak.

3. Mi volt a legnagyobb elefánt, aki valaha élt?

A legnagyobb elefánt, amely valaha létezett, Angolában élt, és körülbelül 10 886 kilogrammot sújtott.

2. Mi a különbség egy ázsiai elefánt és egy afrikai elefánt között?

Az első különbség az ázsiai és afrikai elefántok között a fülük alakja és mérete. Azt mondják, hogy az ázsiai elefántok fülei hasonlítanak India alakjához, míg az afrikai elefántok fülei úgy néz ki, mint az afrikai kontinens térképe. Az afrikai elefántok fülei sokkal nagyobbak és nagyobbak az ázsiai társaikhoz képest. Másodszor, az ázsiai elefántok kisebbek az afrikai elefántokkal szemben. Harmadszor, az afrikai elefántok nagyobbak és nehezebbek, mint az ázsiai elefántok. Míg az afrikai elefántok tömege 4000 és 7500 kilogramm között van, az ázsiai elefántok 3000 és 6000 kilogramm között vannak. Az afrikai elefántok akár 4 méter magasak, míg az ázsiai elefántok nem nőnek több mint 3, 5 méter magasak. Az elefántok bőrére hivatkozva, az afrikai elefántok bőre ráncosabb, mint az ázsiai elefántok. A ráncos bőr segít abban, hogy nedvességet tartalmazzon, ami hűsítő hatást biztosít a nap melegében, valamint védi az elefántokat a parazitáktól. Végül, az ázsiai elefántok törzsének van egy „ujja”, míg az afrikai elefántok két ujja van.

1. Milyen okosak az elefántok?

A kutatások azt mutatják, hogy az elefántok agyai 3-4-szer nagyobbak, mint az embereké. Ezeknek az állatoknak a tanulmányozása rámutat, hogy meglehetősen intelligensek, mivel kifejlesztették a módját annak, hogy megvédjék magukat a megégető naptól. Miután fürdőztek, a törzseiket használják, hogy dobja a sár a testük hátoldalán. A sár kiszárad, és az elefántok fényvédője. Emellett az elefántok gyakran együttérzést, önismeretet, együttérzést és altruizmust mutatnak. Továbbá az elefántok részt vehetnek a játékban, a zenében és a művészetben. Az elefántok is tükrözik magukat.